Äppelkaka med vaniljvisp




SOCKERKAKA
  • 100g Margarin
  • 2 dl Socker
  • 1 ägg
  • 2 tsk Bakpulver
  • 4 dl Vetemjöl
  • 1½ dl Mjölk

FYLLNING
  • 2-3 Äpplen
  • 2 msk Socker
  • ½ msk Kanel

Låt smöret bli rumsvarmt.

Smöra och bröa en rund form.

Vispa smör och socker.

Tillsätt ägget.

Vispa sedan i bakpulver, vetemjöl och mjölken.

Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

Häll smeten i den smorda och bröade formen.

Skala äpplena och skär i mindre klyftor.

Blanda socker och kanel och rulla äpplena.

Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan.

Socker & kanel röran som blir över, stör på kakan.

Grädda i 175°C i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

Vaniljvisp eller vaniljsås som tillbehör.



Smaklig efterrätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0