Äppelkaka med vaniljvisp
SOCKERKAKA
- 100g Margarin
- 2 dl Socker
- 1 ägg
- 2 tsk Bakpulver
- 4 dl Vetemjöl
- 1½ dl Mjölk
FYLLNING
- 2-3 Äpplen
- 2 msk Socker
- ½ msk Kanel
Låt smöret bli rumsvarmt.
Smöra och bröa en rund form.
Vispa smör och socker.
Tillsätt ägget.
Vispa sedan i bakpulver, vetemjöl och mjölken.
Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i den smorda och bröade formen.
Skala äpplena och skär i mindre klyftor.
Blanda socker och kanel och rulla äpplena.
Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan.
Socker & kanel röran som blir över, stör på kakan.
Grädda i 175°C i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Vaniljvisp eller vaniljsås som tillbehör.Smaklig efterrätt!
Kommentarer
Trackback